miercuri, 18 iunie 2008

despre tradare...


Te vreau bine întemeiat si neclintit. Te vreau credincios. Căci a fi credincios înseamnă în primul rând, a fi fată de tine însuti.

Îl dispretuiesc pe cel care-si denigreaza fiul atunci cînd a gresit. Căci fiul sau îi apartine. Trebuie să-l certe si să-l condamne--- pedepsindu-se pe sine în felul acesta, dacă-l iubeste--- si să-i impună adevărurile sale, si nu să meargă din casă în casă si să se plângă de el.

Dacă refuzi să fii răspunzător de înfrângeri, nu vei fi răspunzător nici de victorii.

Dacă iubesti pe femeia casei tale si ea păcătuieste, n-ai să te amesteci cu multimea pentru a o judecă. Ea îti apartine si te vei judecă în primul rînd pe tine însuti,că esti răspunzător de ea.

Bun sau rău tu esti un arbore. Poate că nu-ti plac toate fructele. Dar unele sunt frumoase. Este usor să te feliciti pentru cele frumoase si să le renegi pe celelalte. Căci ele sunt aspecte ale aceluiasi arbore. Fii mândru de ceea ce este frumos. Dar dacă urâtul este mai mult prezent, atunci, taci. Tu esti cel ce trebuie să pătrundă în trunchi si să spună:' Ce trebuie să fac pentru a vindecă acest trunchi?'

Niciun comentariu: